ХАСКОВО   “Отново ще щурмуваме Трета лига. Отборът има нужния

...
ХАСКОВО   “Отново ще щурмуваме Трета лига. Отборът има нужния
Коментари Харесай

АФК Хасково отново ще щурмува Трета лига

ХАСКОВО

 

“Отново ще щурмуваме Трета лига. Отборът има нужния капацитет да го направи. В родното гнездо се върнаха двамата опитни играчи Кирчо Крумов и Петьо Николов, които играха за Миньор (Раднево). Това ни дава убеденост, че можем да се преборим в квалификациите ”, разяснява за “Хасковска Марица ”, шефът на АФК Хасково Митко Чанков.

В началото на седмицата, футболистите на АФК Хасково завършиха контролите в предсезонната подготовка с впечатляваща победа от 8:0 над състава на Любимец. До този миг червено-белите изиграха цели 8 мача като посетители, заради липса на естествени условия за футбол в Хасково.

“Ще се борим за влизане във В група. Отборът се обиграва към този момент втора година, а през тази към този момент се вижда, че има образ. Създадохме сплав от млади и опитни играчи и момчетата го потвърдиха в контролите. Лошото е, че нямаме естествени условия за тренировки на Ямача и по тази причина наблегнахме на повече другарски мачове отвън Хасково. Към състава се причислиха Кирчо Крумов, Петьо Николов от Раднево и игралите през есента за Димитровград – Юсеин Сабри, Гено Палазов и Валентин Сойчев. Като прибавим и опитните Недялко Петров и Николай Скерлев, гръбнака на тима се оформя ”, показа от своя страна старши треньорът на клуба Красимир Куманов.

Независимо от компликациите с базата за тренировки в регионалния град, за огромния футбол потеглиха четири 14-годишни момчета, ученици на Куманов. Атанас Йорданов е към този момент с екипа на Левски, Ибрям Хабил тренира в елитния Берое (Стара Загора), Омут Хакиф ще играе за Лудогорец. За Щутгарт отпътува и надареният Ата Алпер.

АФК Хасково иизигра още 7 контроли, преди тази неделя да гостува на Извор в село Горски извор в дуел от 15-тия кръг за състезание на Областната футболна група.

Резултати от контролите: Димитровград 1947 – АФК Хасково 3:1, Борислав (Първомай) – АФК Хасково 1:2, Свиленград 1921 – АФК Хасково 3:1, Хеброс 1921 (Харманли) – АФК Хасково 2:8, Миньор (Раднево) – АФК Хасково 4:2, Извор (с.Горски извор) – АФК Хасково 2:3, Верея Ю19 (Стара Загора) – АФК Хасково 1:1 и Любимец – АФК Хасково 0:8./Марица

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР